Narancsbőrös vagyok! Mit tegyek ellene?

A felmérések szerint a nők 90 % szenved a narancsbőr tünetétől. Itt beszélhetünk a  A cellulit avagy a narancsbőr tulajdonképpen a bőr alatti zsírsejtek a bőrön megjelenő és jól látható kitüremkedése. A cellulit a bőr alsó rétegében, a bőraljában felszaporodó zsírszövet hatására jön létre.

A cellulit kialakulása több okra vezethető vissza. Elsőként a helytelen táplálkozást említeném meg. A salakanyagok lerakódását, a nem megfelelő étkezés mellett, hormonális hatások is kiválthatják. 

A cellulit nincs kizárólagos összefüggése a túlsúllyal, a megfelelő súlyú, sőt a vékony egyéneknél is megjelenhet a cellulit!

A másik fő ok, a nem megfelelő nyirokkkeringés!

A felgyülemlett salakanyagok ugyanis kizárólag a nyirokrendszeren keresztül tudnak távozni a szervezetünkből. A nyirokrendszer megfelelő munkájához viszont feltétlenül szükséges a megfelelő folyadék bevitele!

Ha a nyirokkeringés lelassul, egyrészt az immunrendszerünk működése akadozik, rengeteg egészségügyi vonatkozásban is szerepet játszik, de ami most számunkra a legfontosabb, a zsírsejtek közti anyagcsere is lassul. Képzeljük el, hogy az amúgy is jóllakot zsírsejtek a megfelelő sejtközti folyadék mozgása nélkül nem képesek anyagcserét végezni, tehát nem fognak az általuk tárolt zsiradéktól megválni!!

A fő bűnösök az adalékanyagok!

Szervezetünk telis-tele van feldolgozatlan mesterségesen előállított adalékanyaggal, ami nagy része egészségkárosító, de ha nem is az, (mert vannak egészségre ártalmatlan adalékok) akkor is gátolják a fogyásunkat.

Szervezetünk egy bonyolult metabolizmus folyamat működtetője, milliónyi sejt összehangolt működésével, és összefüggésével az egyik legfontosabb funkciót látja el az anyagcserét. Az anyagcsere egyik fő mozgatórugója a nyirokkeringés, és a nyirokanyagcsere folyamata. A nyirok az elszállításban játszik főszerepet. A szervezetünk számára haszontalan anyagokat, amik történetesen az élelmiszerekből feleslegesen bejutó adalékok, a  szöveteink közt landolnak, amik lerakódásokat képeznek. Ez nagymértékben lelassítja a nyirokfolyamatokat.

Miért csak a nők?

A nők kötőszövete más felépítésű, mint a férfiaké. Genetikailag úgy vagyunk kialakítva, hogy több zsírsejt tárolására alkalmas a kötőszövet, mint a férfiaké. Ez nem azt jelenti, hogy a nők kövérebbek lennének, vagy hogy hajlamosabbak lennének az elhízásra, hanem, hogy a szubkután rétegben könnyebben feltüremkedik az összetömörödött zsírsejt, ami valószínűleg a férfiaknál jobban elhatárolódik, mert erősebb a kötőszövetük a nőknél.

Mit tehetünk ellene?

  • kerüljük a feldolgozott élelmiszereket  /E számokat tartalmazó élelmiszerek/, 
  • igyunk megfelelő mennyiségű vizet
  • segítsük a nyirokkeringés folyamatát intenzív mozgással
  • vegyünk igénybe célzott helyi kezeléseket, mint például a vákuumos kezelések, keringés fokozó masszázsok stb /NYIROK DRENÁZS/
  • kifejezetten cellulit kezelésére fejlesztették ki a Powershape2 kezelést, ami tapasztalatom szerint a leghatékonyabb kezelés a cellulit csökkentésére http://www.wellmedstudio.hu/alakformalas/powershape-alakformalas/