HPM Magazin  – 2009. április 02.

Gépi kontra természetes fogyás

Típus: | Szerző: Moncz Henriette | Címkék: ,

 

Gépi kontra természetes fogyás

A súlyfelesleg nem más, mint egy belső egyensúlyi eltérés a szervezetünkben. Tehát nincs is más dolgunk, mint az egyensúly visszaállítása - állítja a Wellmed Medical Spa szakembere, Moncz Henriette. Igen ám, de nem mindegy, hogy miként látunk neki, mert minthogy már szinte minden nő tapasztalta nemcsak elhatározás kérdése a fogyás.

Interjúnkból megtudhatja mi az igazság tartalma a fogyókúrás reklámoknak.  A helyi lerakódások mind jelzik, a fehérje és zsíranyagcsere metabolizmusának felborulását és a különböző testfelületen a zónák nem megfelelő energiaellátását, és ezért nehezen indul be a fogyás, és nem is lesz tartós. 

- Szinte havonta dobnak piacra egy-egy újabb fogyasztógépet, melyek a reklámok szerint pillanatok alatt és szenvedések nélkül szabadítanak meg minket a feles kilóinktól. Mennyire lehet hinni ezeknek a kecsegtető ajánlatoknak? Egyáltalán ér valamit az a fogyás is, amiért nem izzadunk meg?

- A gépi fogyasztás sok esetben hatékonyabb, mint az edzés, sőt látványosabb is. Gépi fogyasztással azokat a területeket tudjuk formálni, amelyeket szeretnénk, míg mozgással nemcsak, hogy lassabban, de nem is szabályozható a fogyás. Sokan küzdenek azzal, hogy derekuk körfogatából veszítsenek, ami leginkább géppel érhető el, mert természetes módon a has a legutolsó terület, amelyről zsírt égetünk. A valós súlyproblémák szoros összefüggésben vannak a belső működési folyamatokkal, ide sorolva az emocionális és pszichés zavarokat is, ezért fordul elő sok esetben, hogy a fogyókúrázó nem ér el eredményt bármilyen keményen is küzd. 

-Ha a gépi fogyasztást választjuk, akkor maradandóbb eredményt érhetünk el?

-Ezt nem lehet biztosan megmondani, hiszen mindig az egyén életmódjától és szervezetétől függ. A tapasztalatok szerint hamarabb beindul a fogyás a mai modern technológiával kialakított gépekkel, de természetesen az sem mindegy, hogy közben és utána mennyire tartjuk be a szabályokat. 

Gépi fogyasztás után sporttal meg lehet őrizni az elért eredményt, vagy egy ilyen beavatkozás után már örök mesterséges fogyasztásra ítéltük magunkat?

-Szó sincs róla, mivel a gépi fogyasztás nem is beavatkozás. A két fajta fogyasztás mindig kombinálható, és mindkettő ugyanúgy alkalmazható önmagában is.

-Nem természetes ellenes vagy káros a gépi módszer? 

A legújabb gépeket, amelyekkel mi is dolgozunk orvosok fejlesztették ki pontosan azzal a céllal, hogy finoman, operáció nélkül szabadulhassunk meg a felesleges kilóktól. A nálunk használt, világújdonságnak számító gép, egy mélyfeszesítő, alakformáló készülék, amely a kezelendő testfelületet 4-féle hatásnak teszi ki: az infravörös fény és rádiófrekvenciás sugarak testhőmérséklet emelkedést idéznek elő, míg ezzel egy időben fellépő pulzáló vákuum és a masszírozó görgők fokozzák a helyi anyagcserét. Ily módon a bőr sokkal mélyebb rétegei melegednek fel, mint a hagyományos eljárásokkal, ezáltal hatékonyabban képes fellépni a felhalmozott zsírsejtekkel, salakanyaggal és ödémával szemben is. Mind a hő, mind a rádiófrekvencia és a mechanikus erő behatására javul a lelassult vér-, nyirokkeringés. Az így felgyorsult anyagcsere által fokozódik a zsírsejtek lebontása (lipolízis) és elszállítása is. A négyes hatás (infra fény, rádiófrekvencia, vákuum, görgő-masszázs) eredményeként regenerálódni képesek az elasztin és kollagén sejtek is, termelődésük jelentősen felgyorsul. Az eredmény magáért beszél, hiszen a hirtelen fogyással járó megereszkedett bőrt is javul gép, ami megint a gépi kezelés mellett szólnak. 

Milyen gyors eredmények lehet ezzel elérni?

Tíz alkalom után a cellulit-gödröcskék eltűnnek, a bőr kisimul és feszesedik, sőt még a nap okozta elszíneződések elhalványodnak a kezelt bőrfelületen.

Diéta nem is szükséges mellé?

Mindenképpen ajánlatos odafigyelni a helyes táplálkozásra, hiszen a könnyen jött változás ugyanolyan könnyen el is tűnhet, ha nem vigyázunk. Ezért tartom fontosnak, hogy ne csak külsőleg foglalkozzon magával a fogyni vágyó személy, hanem a saját szervezetéhez igazítottan válasszon diétát, így súlyproblémás vendégeinknél egy diagnosztizálással kezdünk, amikor a meridiánokon keresztül a szervezetet egészségügyi vonatkozását is vizsgáljuk, és a látható eltérésekből következtetni lehet az elhízás okaira. Mivel a külső problémák, és a belső működési folyamataink összefüggnek egymással, ezért nem elég csak a külsőt kezelni. A fogyás természetesen függ a táplálkozástól és a mozgástól, de ha a belső bioenergetikai folyamatokat nem rendezzük, sajnos nem érhetünk el tartós eredményt.

Viszont azt tudni kell, hogy nagy mértékű elhízást nem lehet géppel eltüntetni, a néhány cm körtérfogat csökkenés egy 10-20 kiló súlyfelesleg esetén nem nyújt látványos eredményt. Ilyen esetben mindig el kezdeni kell fogyni természetes módszerrel, akár orvosi segítséggel, és miután beindult a fogyás és a súlyfelesleg nem éri el a 10 kilót akkor lehet a gépi kezeléseket elkezdeni és így lehet elérni az 5-10-15 cm körtérfogat csökkenést. 

A természetes módszerek mindig egyéntől függőek, akkupuntúra, meridiánkezelések, diéta, böjt…stb. De a minden esetben elsősorban a kalóriabeviteltől függ a fogyás. Az soha ne higgye el senki, hogy a mértéktelen evés mellett bármilyen fogyasztó módszer hatásos lehet! 

A kevesebb tápanyagbevitellel a szabályozzuk a testsúlyunkat, megakadályozzuk a további hízást, és a szervezet elkezdi használni a tartalékot, így kezdődik a fogyás, és a sport meggyorsítja a kalória égetést.

A meridiánkezelések, kineziológia, akkupuntúra az energiablokádokat oldják  fel, úgymond a szervezet elengedi a tárolt energiát (zsír), megakályozza a visszahízást

A gépi kezelések a helyi lerakódásokat tudják gyorsan redukálni, és feszesítik  a bőrt, megszűnik a cellulit.