Élet & Stílus Magazin  – 2018. augusztus 02.

Egészségkozmetika - egészségtudatos szépségápolás

Típus: | Szerző: Moncz Henriette | Címkék: , ,

EGÉSZSÉGKOZMETIKA / EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS A KOZMETIKUS KEZÉBEN

Bőrünk tükrözi, hogy milyen belső folyamatok zajlanak le a szervezetünkben.

A  kozmetikai kezeléseken belül a kozmetikusnak lehetősége van különböző kezelési módszerekkel a szervezetre olyan hatással lenni, amely nem csak a bőr szépségét növeli,  hanem az egész szervezet optimális működését növeli.

A megfelelő akkupresszúrás pontok ismerete, masszírozása és a különböző aromaolajok célzott hatással vannak a szervezetre, és elősegítik a bioenergetikai egyensúly helyreállítását.

Bioenergetika a kozmetikában

A „Bioenergetika a kozmetikában” egy olyan koncepció, ami abból indul ki, hogy a pszichológia, a bőrnek és a szövetnek mindenféle változása, az élet energetikus forrásának alapja. 

A hagyományos kínai orvostudomány arra tanít minket, hogy a testünkben az energia hogyan kering és miként tudjuk befolyásolni a testünkben lévő energiát, a yin és a yang egyensúly megteremtéséhez. 

Az egészség: egy energetikus egyensúlyt jelent az egyes testrészek között, és egy energetikus egyensúlyt a környezetre nézve is, ami körül vesz minket.    

Az energetikus kiegyensúlyozatlanság, legyen ez többlet, vagy hiány az energiában, kozmetikai problémákat mutat ki.

A  keleti filozófián alapuló öt elem tanának és az bioaroma olajok felhasználásával  olyan kezelési módszer lett elérhetők, amivel megteremthető az a természetes egyensúly, amit mi nyugatiak úgy hívunk: egészség és szépség.

Hogyan tudja a kozmetikus használni a Keleti Orvostudomány alapjait a kozmetikában?

A különböző kozmetikai problémával, vagy betegséggel küzdő vendégeket könnyen lehet diagnosztizálni a külső tünetek alapján. A keleti módszerekkel történő diagnosztizálás elsajátítása után lehetőség van kideríteni a vendég/ páciens energetikai eltérésének okát, és helyét, majd a megfelelő kezeléssel helyreállítani az egyensúlyt.

A kezelések belülről hatnak, így a szervezet öngyógyító képességének kihasználásával érhetjük el a szervezet egészséges működését.

A kezelések:

A kezelés mindig a háton kezdődik és ezzel megindítjuk  az energia felépítését. A keresztcsontól felfele a gerincoszlop mentén a asszociációs pontok masszírozásával felfele dolgozunk.

AZ ENERGETKUS NYIROKMASSZÁZS ARCRA ÉS TESTRE A KOZMETIKAI KEZELÉSEK KERETÉN BELÜL:

  • torlaszok eltávolítása
  • a felszínes mikrokörforgás javítása
  • az immunrendszer erősítése
  • a szövetek regenerálódásának elősegítése
  • a salakanyag kiválasztódásának megerősítése
  • a felszíni kapillárisok felszabadítása
  • kozmetikai problémák kezelése, amelyek a rossz körforgással függenek össze
  • a bőr színének optimalizálása
  • az oxigénbevitel emelése
  • a felszíni visszaáramlást megerősítése 

A meridiánkezelések:

Az izom meridiánok(Tendo-Muskel Meridiane) energiapályák, amik fonalszerű energiapályákként érzékelhetők és védelmező energiákat gyűjtenek és szállítanak tovább. Továbbá elősegítik a kommunikációt a belső szervek és a test külső része között.

Mivel a felszínen találhatóak meg elsősorban, a külső zavaró faktorok elleni védelemre szolgálnak.

Tehát a lehetséges egyensúlytalanságot elsősorban külső zavarok okozzák. A Meridiánok energetikus többletben (Yang), vagy energetikus hiányban (Yin) találhatóak.

A meridián kezelésekkel célzottan tudjuk kezelni a meridián redszert, és hozzájuk tartozó szerveket ill. energetikai eltéréseit.

Mindannyian küszködünk valami problémával, legyen az szervi betegség, lelki  probléma, stressz, allergia, súlyprobléma stb… 

A Piroche Cosmetiques metódusának elsajátításával lehetőségünk van a szervezet belső folyamatainak helyreállítását elősegíteni, ami nemcsak a kozmetikai problémákat állítja helyre, hanem minden belső egyensúlyi eltérésből eredő problémát is kezel.