Szépvilág Extra  – 2010. december 12.

Anti-aging kozmetikai hatóanyagokkal

Típus: | Szerző: Moncz Henriette | Címkék:

Anti-aging – csak természetesen!

Már az ókorban is felfedezték az anti-aging jelentőségét. Már abban az időben is a szépség összefüggött a atalsággal. Kleopátra is legendás dolgokat tett a szépségéért, de a mai korban ez még nagyobb jelentőségre tett szert. Az öregedés kezelését is sokan sokféleképpen látják jónak, van, aki kés alá fekszik, és van, aki a természetesebb módszereket választja. De mindenképpen a szépség és a atalság ápolása központi szerepet játszik nemcsak a nők életében.

A természetes módszerek közül az Expression (jelentése: kifejezés) kezelés, egy többszörösen hatékony módszer a kozmetikusok számára, mert kívülről és belülről is stimulálja a szervezetet és a bőrt.

Biolifting – természetes ránckezelés

A kizárólag aktív, természetes összetevőkből készült olajok, illetve kozmetikumok, és egy egyedülálló kezelési metódus alkalmazá- sával, az arckozmetikán és a ránctalanításon túl, az összes szervre kiterjedő megelőző és öngyógyító folyamatot indítunk meg a szervezetben.

Ezekkel a kezelésekkel hosszútávon növelhető, nem csak a bőr szépsége, hanem az életerő, és a szervezet egészségre való törekvése is.

Acmella oleracea (régi nevén Spilanthes acmella vagy Spilant- hes oleracea) kelet-indiai, egynyári fészkes növény. Ismerik iskolavirágként, ábécévirágként, szennyesfűként, huszár- gombként is. A brazil konyha frissen szedett levelével teszi erősebbé, csípősebbé ételeit. Tinktúráját fogfájásra alkalmazzák. Magyarországon egynyáriként megterem.

A virágából kivont hatóanyag feszesítő és ránctalanító hatással rendelkezik. Serkenti a bőr természetes feszesítő képességét, látványosan fokozza a sűrűségét.

Természetes lifting, intenzív kezelés

Az expression kezelések a mimikai ráncok csökkentése céljából lettek kifejlesztve. Természetes aktív anyaga, az Acmella oleracea, ami a kozmetikai iparban egy forradalmi felfedezés, az epidermisz felületi mikrostruktúráját javítja, ezáltal kisimítja, és feszesíti a bőrt, és egy friss atalos képet ad.

Az Acmella oleracea Észak-Amerikában és Brazíliában honos gyógynövény, ami az izmok feszességét oldja. Ez az egyedülálló formula: Acmella oleracea, a szőlőmag, aloé és az E-vitamin, véd a szabad radikálisok ellen, és azonnal látható hatást fejt ki a nom ráncok ellen.

A kezelés menete:

1. Hátzóna kezelés

A hát két oldalára kétféle bio-aromaolajat teszünk, és a hátgerinc két oldalán található akupresszúrás pontokat egy nagyon kellemes nyirokmasszázs alkalmazásával kezeljük. A vákuumos drenázs az üvegharangokkal elősegíti a kötőszövet mikrocirkulációját, az izmokat lazítja, és serkenti az olajok hatását.

Hatása: Ezzel egy bioenergetikai egyensúlyt állítunk fel, és egyrészről megindul egy méregtelenítés, másrészről a szerveket a különböző pontokon keresztül stimuláljuk.

2 .Ezután térünk rá az arc kezelésére, ami letisztítással és peelingel (arcradír) kezdődik.
Az arcradír fő hatóanyaga a loofah (lufa- vagy szivacstök) rostjai. Finoman távolítja el az elhalt hámsejteket. A termék használata során a sejtanyagcsere élénkítő hatására, a stressz okozta feszültség, azonnal eltűnik.

Lufa- vagy szivacstök (Lufa cylindrica) fajai forró vidéken teremnek. Zsenge terméséből uborkához hasonló savanyúság, az érettből szivacs, szűrő készíthető. Rostjait bőrradírnak használják, akár mosdószivacs helyett.

3. Ezek után mélykötőszöveti nyirok drenázzsal alaposan salaktalanítjuk az arc, nyak, dekoltázs szöveteit, aminek hatásaként megindul az anyagcsere a bőr rétegeiben. Az arc,dekoltázs anatómiai formájának megfelelően különböző üvegcsék használatával és a bioaromák alkalmazásával arcbőr tisztább lesz, tónusosabb és megindulnak a regeneráló folyamatok a rétegekben.

4. Ultrahangkezelés

A salaktalanítás után ultrahangkezeléssel, intenzív szérumot juttatunk a bőrbe, különös tekintettel a ráncokra. Az intenzív szérum töményített hatóanyag-kivonata az Expression kezelésekhez használt anyagoknak.

5. Elektrostimuláció az arc akupunktúrás pontjain keresztül.
A face lifting kezelésnek két jótékony hatása is 5 van. Elsősorban a megfelelő izmokat stimulálva,
erősítjük a tónust, az izmok rugalmasságát elősegítjük. Ezzel olyan izmokat is meg tudunk
tornáztatni, amelyeket ritkán használunk. Másodlagosan szintén olyan akupunktúrás pontokat
érintünk az arcon amelyek stimuláló hatással vannak a szervekre.

6. Arc shiatsu
A hagyományos arcmasszázs helyett többnyire arc-shiatsut alkalmazunk, aminek egy összetettebb hatása van. A keleti technikával történő
arcmasszázs, ami egy energetikai pontmasszázs csodálatosan hat a szervekre, az idegrendszerre és a bőrre.

7. Feszesítő pakolás

Ezzel az intenzív ránctalanító kezeléssel a bőr azonnal láthatóan kisimul, a sejtanyagcsere élénkítő hatására, a stressz okozta feszültség, azonnal eltűnik.

antiaging- PDF letöltése

 

Moncz Henriette szakkozmetikus oktató